OTVORENA OSMA REVIJA RUSKOG FILMA U BRATUNCU

Glavna slika

Zamjenik ambasadora Rusije u BiH Andrej Morozov večeras je u bioskopskoj sali Doma kulture otvorio osmu po redu Reviju ruskog filma.

- Izuzetna mi je čast i veliko zadovoljstvo da danas prisustvujem otvaranju Revije ruskog filma koja se tradicionalno održava u Bratuncu. Ove godine ambasada nastupa kao partner u pripremi ovog događaja. Na taj način možemo da predstavimo dostignuća naše kinematografije. Danas, povodom otvaranja imamo posebnu projekciju. To je film Dobrovoljčica koji je snimljen prije nekoliko godina. Većina likova na ekranu nisu glumci nego stanovnici Luganska. Svi događaji u filmu imaju dokumentarnu podlogu. Nadam se da će vam ovaj film dovoljno objasniti šta se desilo u Rusiji - poručio je Morozov bratunačkoj publici.

Načelnik Lazar Prodanović je izjavio da je ponosan na održavanje ove manifestacije.

- Radićemo na produbljivanju srpsko - ruskog prijateljstva. Kroz kulturu i film približićemo se jedni drugima. Ovu saradnju ćemo nastaviti na najbolji mogući način - rekao je Prodanović.

Tema filma "Dobrovoljčica" je rat u Donbasu. To je prvi snimljeni film o toj temi u kojem se prikazuje dramatika događaja od 2014. do 2019. godine, odnosno period prije početka ruske specijalne vojne operacije na Ukrajinu.

Prije početka Revije ruskog filma, načelnik Prodanović je ugostio zamjenika ambasadora Andreja Morozova u zgradi Opštinske uprave Bratunac, gdje su održali sastanak i razgovarali o daljoj saradnji.