POSJETA DJEČIJEM OBDANIŠTU

Glavna slika

Načelnik opštine Lazar Prodanović i šef kabineta Draško Stevanović posjetili su danas mališane vrtića "Radost" Bratunac.

Nakon druženja sa djecom, načelnik je razgovarao sa direktorom i sa zaposlenima u ovoj ustanovi.

- Ovdje smo prije svega, da zajedno sa direktorom i zaposlenima vidimo u kakvim uslovima djeca borave. Svjesni smo problema ograničenog prostornog kapaciteta postojećeg objekta vrtića. Zbog toga intezivno radimo na realizaciji projekta izgradnje novog objekta dječijeg obdaništa na lokalitetu kod Osnovne škole "Vuk Karadžić". Već danas imamo zakazan sastanak sa predstavnicima firme za planiranje, projektovanje i konsalting "Urbis centar" d.o.o. Banja Luka. Jedna od tema ovog sastanka biće izmjena regulacionog plana navedenog lokaliteta, radi izgradnje dječijeg obdaništa. Nastojaćemo da izgradimo moderan objekat koji će moći prihvatiti svu djecu čiji roditelji iskažu želju da svoje mališane ostave na čuvanje u ovoj javnoj ustanovi - rekao je Prodanović.

Načelnik je nedavno u okviru programa pomoći učenicima prvog razreda osnovne škole i djeci iz socijalno ugroženih porodica uplatio po 100 KM za 8 mališana koji pohađaju Javnu ustanovu za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Radost" Bratunac.