POTPISANI UGOVORI SA STIPENDISTIMA OPŠTINE BRATUNAC

Glavna slika

Danas je načelnik opštine Bratunac dr Lazar Prodanović u bioskopskoj sali Doma kulture potpisao Ugovore o stipendiranju sa 158 studenata.

Od tog broja 114 studenata će stipendiju primati u trajanju od 10 mjeseci, dok će 44 studenta koji su ostali ispod crte, a ispunjavali su uslove Konkursa, stipendiju primati u trajanju od 5 mjeseci.

Prije svečanog potpisivanja, studentima i roditeljima obratio se načelnik Prodanović koji je stipendistima čestitao i poželio sreću u daljem školovanju.

- Ove godine smo dodjelili stipendije svim studentima koji su podnijeli zahtjev i ispunjavali uslove Konkursa. Ponosan sam na vas, kada vidim na kojim sve univerzitetima studirate. Međutim, zabrinjava nas to što se jako mali broj vraća u Bratunac. Organizovaćemo sastanak sa onima koji su završili studije, da vidimo šta je to što lokalna samouprava može da pomogne da stvorimo bolji ambijent. Planiramo da za Dan opštine posebno nagradimo deficitarna zanimanja i izrazito talentovane studente - poručio je načelnik Prodanović.

Mjesečni iznos stipendije za sve studente iznosi 100 KM, a ukupna sredstva izdvojena za ovu namjenu su 136.000 KM.