POZDRAVIMO NAŠU ZASTAVU!

Glavna slika

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biće obilježen sutra na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu, sa početkom od 12 časova. Tim povodom načelnik je pozvao sugrađane da se priključe obilježavanju ovog praznika, jer smatra da samo jedinstveni možemo  poslati snažne poruke.

-Bratunčani poštuju svoje pretke i istoriju. Ovaj datum ćemo proslaviti sa mnogo ponosa, ljubavi i poštovanja prema svima koji su dali živote proteklih vijekova, za srpsku državu i srpski narod, želeći samo jedno - da živimo slobodni, poručio je načelnik Rankić. 

On je ocijenio da  Republika Srpska i Srbija imaju odličnu saradnju i da  se ona ne ogleda  samo kroz obilježavanje važnih datuma iz naše istorije, već kroz realizaciju različitih projekata kojima Srbija direktno pomaže Republici Srpskoj.

Podsjećamo, Republika Srpska i Srbija 15. septembra obilježavaju zajednički praznik - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, u znak sjećanja na dan kada je u Prvom svjetskom ratu 1918. godine probijen Solunski front.

Cilj uspostavljanja novog praznika jeste prije svega osnaživanje jedinstva između srpskog naroda u Srbiji i Srpskoj, ali i jačanje kulta nacionalne zastave.

Gdje se vije srpska zastava, tu je srpstvo. Za pretke i potomstvo, za prošlu i buduću slavu, razvijmo trobojku!

 

Vidimo se sutra!