PREDSTAVNICI ŠVAJCARSKE KOMPANIJE LUKOWA RAZGOVARALI SA HLADNjAČARIMA I OTKUPLjIVAČIMA JAGODIČASTOG VOĆA IZ OPŠTINE BRATUNAC

Glavna slika

Predstavnici švajcarske kompanije Lukowa, koja posluje u Srbiji i bavi se preradom i konzervisanjem voća i povrća, posjetili su danas opštinu Bratunac i tom prilikom razgovarali sa hladnjačarima i otkupljivačima jagodičastog voća sa područja ove opštine.

Na sastanku, kome je prisustvovao i načelnik Lazar Prodanović, predstavljen je rad ove kompanije i razgovarano je o modalitetima saradnje i ulaska na naše tržište, u kome vide veliki potencijal u daljem razvoju poslovanja. Predstavnici kompanije su izjavili da imaju namjeru da se dugoročno pozicioniraju na našem tržištu u pogledu otkupa jagodičastog voća, prvenstveno maline i da u tom smislu traže stalne partnere koji će moći da ih prate u poslovanju.

Hladnjačari koji su prisustvovali sastanku iznijeli su probleme sa kojima se suočavaju, vezane za otkup jagodičastog voća, a neki od njih već su iskazali interesovanje za saradnju sa ovom kompanijom.

Kompanija Lukowa bavi se otkupom i preradom voća i povrća. Trenutno ima 3 proizvodne jedinice i 10 iznajmljenih hladnjača u Republici Srbiji. Zapošljava oko 300 radnika i jedna je od najvećih izvoznika smrznutog voća i povrća u ovoj državi. Kako ističu iz ove kompanije, njihova uspješnost je posledica toga što imaju direktne ugovore sa klijentima, bez posrednika, što im omogućava da daju najbolju cijenu na tržištu.

Načelnik Lazar Prodanović, zahvalio je predstavnicima kompanije na iskazanom interesovanju za ovo tržište, te očekuje, da će u budućnosti ostvariti uspješnu saradnju sa otkupljivačima jagodičastog voća sa ovog područja, koja će naravno uživati podršku lokalne samouprave.