RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA "URBIS CENTRA" BANjA LUKA

Glavna slika

Predstavnici firme za planiranje, projektovanje i konsalting "Urbis centar" d.o.o. Banja Luka danas su održali sastanak sa načelnikom opštine Lazarom Prodanovićem i rukovodstvom Odjeljenja za prostorno udređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Bratunac.

Tema sastanka bila je izrada izmjene dijela Regulacionog plana naseljenog mjesta Bratunac, na lokalitetu "Ciglana" i OŠ "Vuk Karadžić" Bratunac.

- Postojeće Gradsko groblje u Bratuncu je skoro popunjeno. Uskoro ćemo imati problem vezan sa sahranjivanje pokojnika. Zbog toga, pokrenuli smo postupak izmjene dijela Regulacionog plana na lokalitetu "Ciglana" na osnovu Odluke donesene od strane Skupštine opštine Bratunac, koja je i odredila lokaciju za novo gradsko groblje. Takođe, imamo problem i sa ograničenim prostornim kapacitetom Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Radost" Bratunac. Potrebno je napraviti novi objekat vrtića, koji će imati potencijal da primi svu djecu koja žele da pohađaju ovu ustanovu. Prva faza realizacije tog projekta podrazumjeva izmjenu dijela regulacionog plana na lokalitetu OŠ "Vuk Karadžić" na kojem je planirana izgradnja novog vrtića. Predstavnici "Urbis centra" su nam obećali da će tražene izmjene biti završene u roku od mjesec dana - rekao je Prodanović.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Radovan Petrović izjavio je da je sa predstavnicima "Urbis centra" razgovarano i o izradi novog Regulacionog plana gradskog područja opštine Bratunac. U pitanju je veliki i skup projekat o kome je potrebno dodatno razgovarati i obezbjediti sredstva u budžetu. Nadamo se da ćemo u dogledno vrijeme uspjeti da realizujemo ovu ideju i da donesemo novi regulacioni plan, kojim bismo izbjegli dosta problema sa kojima se danas suočavamo - izjavio je Petrović.