SJEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE BRATUNAC

Glavna slika

Danas je u prostorijama Opštinske uprave Bratunac održana sjednica Štaba za vanredne situacije opštine Bratunac.

Na sjednici je prezentovana trenutna epidemiološka situacija u pogledu bolesti afričke kuge svinja, koja je nedavno evidentirana u bratunačkom naselju Moštanice. Članovi štaba su obavješteni da je epidemiološka situacija mirna i da nema novih slučajeva pojave zaraze. Predočene su mjere koje su do sada provedene u cilju suzbijanja bolesti. Ujedno, izraženo je zadovoljstvo odzivom i reakcijom građana, kada je u pitanju naknadno markiranje i registracija životinja.

Štab je informisan i o pripremi realizacije vježbe Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, koja će se povodom Međunarodnog dana civilne zaštite 1. marta izvesti u Bratuncu.

Zadovoljstvo nam je što je Bratunac izabran da bude domaćin izvođenja pokazne vježbe Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske. Potrebno je da se uključe svi relevantni subjekti koji će omogućiti da se ova vježba uspješno sprovede - istakao je komandant štaba načelnik Lazar Prodanović.

Osim navedenih informacija, Štab za vanredne situacije je za 2024. godinu usvojio nekoliko programa i planova: Program rada Službe civilne zaštite opštine Bratunac, Program zaštite i spasavanja od požara, Program zaštite i spasavanja od poplava, Plan aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru, Plan aktivnosti u pripremi i sprovođenju odbrane od poplava i mjera zaštite i spasavanja od poplava, Plan aktivnosti i mjera zaštite i spasavanja od zemljotresa za period od 2024-2027. godine i Plan aktivnosti na sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od sniježnih padavina i snijega na teritoriji opštine Bratunac za period od 2024-2027. godine.