SKUPŠTINA OPŠTINE ZATRAŽILA INFORMACIJE O STATUSU POKRENUTIH KRIVIČNIH PRIJAVA PROTIV SRĐANA RANKIĆA

Glavna slika

-Na 13. redovnoj sjednici, održanoj dana 30.05.2023. godine, Skupština opštine Bratunac donijela je Zaključak, kojim je obavezala Predsjednika skupštine, da Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske - Policijskoj stanici Bratunac i nadležnom tužilaštvu, uputi zahtjev za dostavljanje informacija o statusu pokrenutih krivičnih prijava protiv opozvanog načelnika opštine Srđana Rankića.

-Podsjećamo, opština Bratunac je protiv Srđana Rankića, podnijela krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja iz člana 315. Krivičnog zakonika i krivično djelo nesavjestan rad u službi iz člana 322. KZ.

-Riječ je o predmetima sklapanja nezakonitih ugovora između opštine Bratunac, koju je zastupao opozvani načelnik i firmi d.o.o. "ECO PRODUCT" Srebrenica i d.o.o. " MILRAD Group" Bratunac, kojima su date u zakup nepokretnosti opštine Bratunac suprotno propisma koji regulišu pitanje davanja u zakup zemljišta i objekata u vlasništvu i posjedu opštine Bratunac.

-Predmet krivične prijave, o kojoj će se zatražiti informacija o fazi postupka je i Ugovor o poklonu zaključen sa podgoričkom firmom d.o.o. "Oprema Liv", kojim je budžet opštine Bratunac oštećen za iznos od 3.300 eura na ime troškova prevoza, montaže i špedicije mobilijara za tri garniture dječijeg igrališta, koje nikada nisu isporučene opštini, te nabavka, isporuka, izgradnja i ugradnja namještaja u prostorijama novog objekta opštinske uprave Bratunac.

-Imajući u vidu da je navedenim ugovorima i radnjama značajno oštećen budžet opštine Bratunac, neophodno je zatražiti informacije od nadležnih organa u kojoj fazi su pokrenuti krivični postupci protiv odgovornog lica, a nakon prijema informacija o istom, zainteresovana javnost će biti blagovremeno obavještena.