"SRBI ZA SRBE" PONOVO POMAŽE VIŠEČLANOJ PORODICI U BRATUNCU

Glavna slika

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" ponovo je u opštini Bratunac, gdje pomaže izgradnju kuće za porodicu sa četvoro djece.

Načelnik opštine dr Lazar Prodanović, sastao se sa predstavnicima ove organizacije, koji su boravili u Bratuncu povodom osveštavanja kuće porodice Ilić, koja je napravljena zahvaljujući njihovoj pomoći.

Marko Maunaga, član ove organizacije, rekao je da organizacija raste u Republici Srpskoj, gdje pomaže porodicama sa četvoro i više djece. Fondacija djeluje u Bratuncu od 2016. godine i do sada su pružili pomoć za pet porodica sa teritorije ove opštine. Organizacija se finansira putem donacija, te se nadaju odzivu i pomoći opštine Bratunac i lokalnih privrednih subjekata u tom pogledu.

Načelnik Prodanović zahvalio se predstavnicima fondacije koji su posjetili našu opštinu i koji su prepoznali potrebu da se pomogne višečlanim porodicama. Obećao je, da će opština Bratunac odvojiti sredstva za pomoć ovoj organizaciji.

Polovinom avgusta u planu je i održavanje humanitarnog turnira u odbojci, na kojem će se prikupljati sredstva za finansiranje organizacije "Srbi za Srbe".