U BRATUNCU 53 OSOBE POZITIVNE NA VIRUS KORONA

Glavna slika

Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić upoznao je danas odbornike da je trenutna epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj zajednici nezadovoljavajuća zbog porasta broja osoba koje su pozitivne na virus korona. On je na   5.redovnoj sjednici Skupštine opštine, a u sklopu tačke Odbornička pitanja, ocijenio da su podaci o broju zaraženih osoba poražavajući.

-Opštinski štab za vanredne situacije razmatraće sutra novonastalu situaciju na području opštine Bratunac  i u saradnji sa Domom zdravlja učinićemo sve da sačuvamo zdravlje naših građana, rekao je Rankić pozivajući direktoricu Doma zdravlja Snežanu Stojanović da upozna Skupštinu sa podacima, koji potvrđuju nepovoljnu epidemiološku situaciju u ovoj opštini.

Ona je navela da je u Domu zdravlja, od početka novog talasa virusa korona do sada registrovano 150 osoba pozitivnih na taj virus.

-Prema podacima od jutros, imamo 53 korona pozitivne osobe, pet hospitalizovanih i pet preminulih osoba. Prošlog petka testirana su 24 pacijenta, od kojih je 19 pozitivno, saopštila je Stojanovićeva ističući da su u grupi blaži i srednje teži oboljeli, uglavnom vakcinisani pacijenti.

Stoga je pozvala građane opštine Bratunac da se prijave u Dom zdravlja i vakcinišu.

-Vakcinacija je jedna od glavnih mjera zaštite od virusa korona. Imate na raspolaganju sve vrste vakcine, koja se daje u dogovoru sa ljekarima Doma zdravlja, poručila je direktorica ove zdravstvene ustanove navodeći da je do sada vakcinisane ukupno 2 194 osobe, te da će do kraja ove sedmice biti vakcinisano još više od 300 osoba. 

Stojanovićeva je, takođe pozvala, građane ove opštine da se jave porodičnom ljekaru, ako imaju bilo koji simptom, koji ukazuje na prisustvo virusa korona.

Ona je zaključila da je, zbog suzbijanja  širenja korona virusa, potrebno smanjiti okupljanja na minimum i poštovati  mjeru nošenja zaštitnih maski.