U BRATUNCU POČELA REALIZACIJA PROJEKTA PROŠIRENjA MREŽE ZA NAVODNjAVANjE

Glavna slika

U Bratuncu je danas započeta realizacija projekta proširenja mreže za navodnjavanje malinjaka i drugih poljoprivrednih površina. Radovi se trenutno odvijaju u bratunačkom selu Bjelovac, a ovaj projekat biće realizovan u svim mjesnim zajednicama na području opštine Bratunac.

Kako su bratunački proizvođači malina pretrpjeli prošle godine veliku štetu izazvanu gradom, koji je umanjio prinose roda, načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić, želeći da pomogne koliko je u njegovoj moći, donio je odluku kojom se zbog pretrpljene štete tokom protekle godine, proizvođači malina na području opštine Bratunac u toku ove godine, oslobađaju plaćanja troškova za usluge navodnjavanja zasada malina.

Troškove za usluge navodnjavanja u ime proizvođača malina snosiće Opština Bratunac iz sredstava budžetom predviđenih na poziciji za razvoj poljoprivrede i pružanje stručne pomoći.

Rankić je naglasio da će i u budućnosti pružati punu podršku proizvođačima maline.

-Naši ljudi, ugledni i vrijedni domaćini žele da rade, iz tog razloga na ovaj način pružamo podršku svima njima. Ove ljude ćemo uvijek stimulisati, kroz različite vidove podrške. Svima njima želim uspješan rad, dobre prinose i naravno dobru cijenu maline, poručio je Rankić.