U PRIVREDNOJ KOMORI SRBIJE NAČELNIK RANKIĆ POTPISAO PRVI UGOVOR ZA IZGRADNjU PROIZVODNOG POGONA U SLOBODOJ ZONI BRATUNAC

Glavna slika

Tradicionalna manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“, koju organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji po deveti put, počela je danas u Beogradu, a biće završena  naredne sedmice u Novom Sadu. Otvaranju ovogodišnje manifestacije prisustvovao je načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić, koji je svojom prezentacijom predstavio ovu opštinu.

Rankić je predstavljajući opštinu Bratunac promovisao investicioni potencijal buduće poslovne zone, kao i privredne i turističke potencijale. Načelnik je istakao da ova manifestacija pruža mogućnost razmjene mišljenja, stavova i ideja, te da je učešće u istoj dobra prilika za sticanje novih znanja, ali i saradnje sa investitorima.

-Najznačajnija aktivnost je ugovor koji sam potpisao sa predstavnikom kompanije iz Srbije za izgradnju prvog proizvodnog pogona u slobodnoj zoni Bratunac. Ovom saradnjom započinjemo planirane aktivnosti o kojima smo govorili u proteklom periodu. Cilj nam je da dovedemo što više investitora i samim tim omogućimo poslove za što veći broj stanovnika opštine Bratunac, kao i stanovnika susjednih opština sa obje strane rijeke Drine, ocijenio je načelnik Rankić.

Tradicionalna manifestacija „ Dani Srpske u Srbiji“ od posebnog je značaja, jer njom se u sedam dana sažmu svi programi i programske aktivnosti, koji se sprovode zbog podsticanja ukupne saradnje Srpske i Srbije. U okviru ove manifestacije održana je konferencija „Investicioni potencijali Republike Srpske“ , na kojoj su učestvovali predstavnici Vlada Srpske i Srbije, predstavnici Privrednih komora Srpske i Srbije, kao i predstavnici preko 40 kompanija, koje su zainteresovane da investiraju u Srpsku.