BESPLATNA PODJELA SADNICA MALINE

Glavna slika

Opština Bratunac i DOO "Malina-Bratunac" danas su izvršili podjelu 50000 sadnica maline sorte Vilamet i Miker. Kako ističu u preduzeću "Malina-Bratunac" cilj podjele poljoprivrednim proizvođačima jeste očuvanje najznačajnijeg privrednog resursa našeg područja. Zdravstveni čist sadni materijal, koji je prošao svu neophodnu fitosanitarnu kontrolu, proizvođači će iskoristiti bez ikakvih troškova naknade za obnovu i proširenje postojećih, kao i zasnivanje novih zasada.

Načelnik opštine Lazar Prodanović izrazio je zadovoljstvo brojem proizvođača maline koji su se prijavili na Javni poziv za podjelu sadnog materijala.

"Iznenađeni smo interesom za podizanjem i proširenjem zasada maline. Smatramo da je podjela sadnica značajna podrška porodicama koje se time bave. Ovo područje je pogodno za razvoj ove kulture i opština Bratunac će nastojati i dalje pružati podršku u tom smislu. S obzirom da se na Javni poziv prijavio veliki broj poljoprivrednih proizvođača, planiramo da u narednom periodu izvršimo podjelu još 20000 sadnica maline"- rekao je Prodanović.