BRANKO TOMAŠ PRVI MEĐU NAJHRABRIJIMA

Glavna slika

Povodom obilježavanja velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja, danas je u Bratuncu u rijeci Drini za Časni krst zaplivalo 33 plivača, a prvi među najhrabrijima bio je Branko Tomaš.

Dvadesetpetogodišnji Branko studira i radi u Novom Sadu, a u ovoj tradicionalnoj manifestaciji učestvuje drugi put.

-Mnogo mi znači sve ovo, ali smatram da su svi momci koji su zaplivali danas odnijeli pobjedu. Nije važno da li je neko prvi, drugi, treći ili peti, poručio je Tomaš.

Drugo mjesto osvojio je Dragan Obradović, dok je treće mjesto osvoji Njegoš Ćirković. Najmlađi učesnik ove tradicionalne duhovno - sportske manifestacije je Danijel Simić.

Trinaesta po redu manifestacija ,,Plivanje za Časni krst” ove godine okupila je do sada najveći broj plivača. Organizatori ove manifestacije ističu da je ovo prva godina u kojoj je preko 30 plivača učestvovalo u plivanju za Časni krst.

Plivanju za Časni krst prethodila je sveta liturgija koja je služena u pravoslavnom Hramu Uspenja presvete Bogorodice, gdje je osveštana bogojavljenska voda. Nakon liturgije, litija je krenula ka bratunačkom odmaralištu ,,Rajska Plaža”, gdje je i održano plivanje za Časni krst.

Za pobjednike, ali i sve ostale učesnike organizatori su pripremili prigodne nagrade.

Organizatori ove tradicionalne duhovno - sportske manifestacije su Srpska pravoslavna crkva u saradnji sa Opštinom Bratunac, Eko rafting klubom “Rajska plaža” i JU "Turistička organizacija".