NAČELNIK RANKIĆ UPRILIČIO PRIJEM ZA DOBITNIKE SVETOSAVSKE NAGRADE

Glavna slika

Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić uručio je danas novčane nagrade istaknutim bratunačkim osnovcima i srednjoškolcima, koji su kroz likovno i literarno stvaralaštvo obilježili školsku slavu Svetog Savu.

Rankić je zahvalio učenicima na doprinosu i čestitao školsku slavu svim đacima i prosvetnim radnicima, ali i građanima koji danas slave. On je istakao da su nagrađena ukupno 24 likovna i literarna rada učenika bratunačkih škola.

-Iz svake škole nagrađeno je po šest đaka. Bitno je njegovati ovu tradiciju. Srbi su uvijek u pjesmama i pričama izražavali svoju ljubav prema Svetom Savi. Njegujući živu uspomenu na najvećeg srpskog prosvetitelja i zaštitnika školstva čuvamo srpski jezik, srpsko pismo i srpsku kulturu. Nasljeđe koje nam je ostavio Sveti Sava bilo je i ostaće naš svjetionik. Zato smo danas tu da nagradimo svako dijete koje je svojim radom sačuvalo uspomenu na Svetog Savu, rekao je Rankić.

Rankić je podsjetio da je njegov cilj da ne ostane nezapaženo nijedno dijete koje je ostvarilo uspjeh bilo da se radi o sportu, obrazovanju ili umjetnosti.

-Organizovali smo razne prijeme i dočeke za našu djecu. Nagrađivali smo ih i nastavićemo. Činimo sve da našu djecu zadržimo ovdje. Grad je uvijek tu za njih. Ulažemo u djecu i omladinu maksimalno koliko možemo u okviru različitih vidova podrške, poput stipendija za učenike, besplatnog školskog prevoza, besplatnih udžbenika. Proširili smo i kapaciteta dječijeg vrtića, uredili sportske terene, a imamo u planu još mnogo toga, poručio je Rankić.

Uručivanju novčanih nagrada prethodila je sveta liturgija i lomljenje slavskog kolača u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice.