NjEGOVA SVETOST PATRIJARH SRPSKI PORFIRIJE DRUGI PUT U BRATUNCU

Glavna slika

U okviru programa obilježavanja 31. godine od stradanja Srba u Srednjem Podrinju i Birču koje je ove godine planirano u subotu 1. jula 2023. godine, čast i zadovoljstvo nam je da Vas obavjestimo da nam i ove godine u posjetu dolazi Njegova Svetost Patrijarh srpski Gospodin Porfirije, koji će zajedno sa Njegovim Visokopreosveštenstvom Mitropolitom dabro-bosanskim Hrizostomom služiti Svetu Arhijerejsku Liturgiju, uz sasluženje velikog broja Arhijereja Srpske Pravoslavne Crkve.

Doček Njegove Svetosti planiran je za 09:00 časova ujutro ispred bratunačkog hrama, nakon čega će uslediti Liturgija u porti Crkve u Bratuncu.

Nakon obavljene Liturgije biće organizovana Litija do groblja u Bratuncu gdje će biti služen opšti parastos svim žrtvama Srednjeg Podrinja i Birča a nakon toga uslediće besjeda Njegove Svetosti, obraćanje zvaničnika Republike Srpske i Srbije, te polaganje cvijeća i odavanje počasti postradalim Srbima kod Spomen krsta na groblju.

I ove godine komemorativni program se održava pod nazivom ''Zločin bez kazne'' a jedinstvena duhovna poruka sa ovog skupa biće ''DA IH NE ZABORAVIMO !!!''.