POSJETA MINISTRA ŠULIĆA OPŠTINI BRATUNAC

Glavna slika

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić, danas je posjetio opštinu Bratunac. Na sastanku kome je prisustvovao i direktor JU Zavod za zapošljavanje RS Miroslav Vujičić razgovarano je o stanju u našoj lokalnoj zajednici, a poseban akcenat, stavljen je na stanje u oblasti turizma, odnosno razvoja i iskorišćavanja turističkih potencijala ove opštine.

Načelnik Prodanović upoznao je goste sa lošom finansijskom situacijom koju je zatekao prilikom preuzimanja funkcije, ali da je zahvaljujući pomoći Vlade RS, opština djelimično uspjela da se oporavi od ranijeg lošeg upravljanja. Istakao je, da je trenutno u fazi realizacije projekat izgradnje industrijske i slobodne (bescarinske) zone, izgradnje dječijeg obdaništa, izgradnje trotoara ka mnogim mjesnim zajednicama, ulica i dr. Naveo je da je rijeka Drina najljepše prirodno bogatstvo ove opštine, ali ujedno predstavlja i neiskorišćeni turistički potencijal i da je u tom pogledu, potrebna pomoć i podrška resornog ministarstva.

Ministar Šulić zahvalio je na pozivu i istakao da ovo ministaratvo u poslednjih par godina nije mnogo ulagalo u opštinu Bratunac, ali da će nastojati da se u budućnosti opština podrži, kroz razne vidove manifestacija, turizam i kroz povezivanje sa drugim lokalnim zajednicama.

Direktor JU ZZZ RS Miroslav Vujičić, istakao je problem neusklađenosti potreba tržišta rada i obrazovnog sistema, te je neophodno u budućnosti raditi na harmonizaciji i usklađivanju ova dva segmenta.

Načelnik Prodanović i gosti su nakon sastanka prisustvovali otvaranju 15. Međunarodnog sajma poljoprivrede, privrede i turizma "Dani maline - Bratunac 2023".