SRĐAN RANKIĆ OSNOVAO ,,SRPSKI NARODNI POKRET"

Glavna slika

U Bratuncu je danas osnovan ,,Srpski narodni pokret" (SNP), nova politička opcija na čelu sa načelnikom opštine Bratunac Srđanom Rankićem, koji je na prošlim lokalnim izborima nastupio kao nezavisni kandidat.

,,Srpski narodni pokret" (SNP) djelovaće kao politička organizacija u Republici Srpskoj, a osnovan je sa ciljem, kako je rekao predsednik SNP-a, Srđan Rankić, da okupi srpski narod, da njeguje tradiciju, štiti i čuva srpske nacionalne interese u Republici Srpskoj.

- Veliki broj ljudi je tražio od mene da osnujem ovakav pokret. Zato sam odlučio da uđemo u jednu novu priču formiranjem ,,Srpskog narodnog pokreta". Osnivanje pokreta je simbolično vezano za 9. januar, Dan Republike Srpske, a danas evo proslavljamo 30 godina postojanja Srpske. Cilj nam je da okupimo omladinu, da zajedno čuvamo Republiku Srpsku i maticu Srbiju. Vrijeme je! Idemo u nove pobjede, poručio je Rankić.

Rankić je istakao da je od braće iz Srbije dobio veliku podršku za ovaj poduhvat, a to je potvrdio i Dušan Marković, predsjednik političke organizacije ,,Prava Srbija". Delegacija iz Srbije prisustvovala je obilježavanju Dana Republike Srpske u Banja Luci i Bratuncu.

- Kad smo dogovarali donošenje najveće zastave u Republici Srpskoj i Srbiji, naš ministar Petričević, rekao je: "Odnećeš zastavu tamo gde će ta zastava da se ceni i odnećeš zastavu koja će završiti tamo gde joj je mesto, a to je na srpskom Gazimestanu. I tako sam ja upoznao mog brata Srđana, i od tada smo mi prijatelji i braća i to će tako ostati. Došao sam da pružim podršku jedinom čoveku koji u Podrinju može nešto da promeni, čoveku koji Bratuncu želi dobro. Ako Bog da, da posle parlamentarnih izbora ovde u Bratuncu slavimo pobedu brata Srđe i ulazak u parlament Republike Srpske, zaključio je Marković.

 

Vrijeme je!