ZLATNA PLAKETA ZA OPŠTINSKU IZBORNU KOMISIJU BRATUNAC

Glavna slika

U petak je u Sarajevu održana postizborna konferencija ''Opšti izbori 2022. godine – izazovi i naučene lekcije'', a u organizaciji Centralne izborne komisije BiH u saradnji sa Savjetom Evrope i misijom OEBS-a u BiH.

Tom prilikom su dodjeljene Zlatne plakete za 4 najuspješnije opštinske/gradske izborne komisije u BiH od ukupno 143, a među najboljima se našla i Opštinska izborna komisija Bratunac koja je u proteklom izbornom i referendumskom periodu i pored ogromnih problema, pritisaka i izazova uspjela sve navedene procese da sprovede na besprekoran način.

Zlatna plaketa uručena je Predsjednici OIK-a Bratunac g-đi Ivani Milanović i njenom timu, a prilikom ceremonije dodjele posebno je istaknut pedantan i blagovremen angažman ove Komisije u svim izbornim ciklusima u opštini Bratunac, uz konstatciju da su svi izborni procesi u bratunačkoj opštini sprovedeni maksimalno profesionalno, uz poštovanje svih zakonskih i podzakonskih procedura, te da je ova Komisija bila izborno tijelo sa najmanje uloženih žalbi i prijavljenih nepravilnosti u čitavoj BiH.

G-đa Ivana Milanović imala je čast da moderira radom CIK-ove Radne grupe koja je tokom ove Konferencije iznosila određene prijedloge za izmjene izbornog zakona u Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo, OIK Bratunac je u periodu od avgusta 2022. do februara 2023. godine uspješno realizovala referendum o opozivu Načelnika opštine, redovne Parlamentarne i predsjedničke izbore u BiH, te vanredne lokalne izbore za Načelnika bratunačke opštine, što predstavlja ogroman uspjeh u realizaciji složenih organizacionih i proceduralnih zadataka.